BIH

Godišnjica Gospinih ukazanja: Međugorje očekuje tisuće vjernika

MEĐUGORJE, 25. lipnja (FENA) - Mnoštvo vjernika pristiglih sa svih strana svijeta sudjelovalo je u petak u Međugorju na procesiji koja se ove godine prvi put održala, a kretala se od Brda ukazanja, mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala do crkve sv. Jakova. (Foto FENA/Mario Obrdalj)

Međugorje je u znaku obilježavanja 41. godišnjice Gospinih ukazanja koja se obilježava za dva tjedna. U tijeku su završne pripreme za dolazak tisuća vjernika iz različitih dijelova svijeta. Turistički radnici, ohrabreni dobrom predsezonom, raduju se izvjesnom uspješnom sezonom.

Kiša i oblaci nisu spriječili vjernike da i danas u krugu Crkve obavljaju svoju molitvu. Zdravlje, sreća i mir u svijetu glavne su molitve hodočasnika bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolazili, javlja N1.

U Međugorje dolaze po duhovnu obnovu i mir, a u odnosu na prethodne dvije godine, svoje vjerske aktivnosti sada mogu obaviti opušteno bez stresa i straha. 

Isto tako i turistički radnici obavaljaju svoj posao – zadovoljni dosadašnjim tokom, nadaju se novim rekordima.

Najčešći gosti su Poljaci, Francuzi, Irci, Španjolci, a sve više i Talijani koji su prije pandemije bili najbrojniji.  Desetine tisuća ljudi očekuju na godišnjici Gospinih ukazanja, nakon čega bi, smatraju, trebao krenuti glavni dio sezone.