BIH

Granični policajac BiH pokušao prokrijumčariti stranog državljanina

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Mobilne jedinice za podršku i kontrolu TU Istok Višegrad u nedjelju su na području Foče zaustavili kombi vozilo kojim je upravljao policijski službenik Granične policije (GP) BiH, a u kojem su zatečene još dvije osobe: jedan državljanin BiH i jedan državljanin Crne Gore.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “krijumčarenje ljudi”, policijski službenici Centralnog istražnog ureda GP BiH lišili su slobode policijskog službenika Granične policije BiH P.V. i osobu R.M., državljanina BiH, priopćeno je iz GP BiH.

“Pored svih problema s kojima se susreće Granična policija BiH te pored ulaganja svih raspoloživih sredstava i ljudstva s ciljem presicijecanja krijumčarenja ljudi i nezakonitih prelazaka državne granice, sramotno je i poražavajuće da u takvim uvjetima i izazovima s kojima se intenzivno borimo, imamo neodgovorne i neprofesionalne pojedince koji svjesno čine nezakonite radnje. Za ovakve pojedince bit će poduzete sve mjere i sankcije, u skladu sa zakonom, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili”, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Protiv navedenih osoba će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a državljanin Crne Gore je, uz prijedlog za protjerivanje, predan službenicima Službe za poslove sa strancima – TC Sarajevo, stoji u saopćenju.

VEZANO

Granična policija spriječila krijumčarenje migranata

urednik

U prometnoj nesreći poginuo mladić

urednik

Tijana Ajfon puštena iz pritvora

urednik