BIH

HDZ BiH podržao ugostitelje

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas videosastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite na kojem je podržana inicijativa da se ugostiteljski objekti, uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera, otvore 11. svibnja.

S obzirom da je zdravstveno- epidemiološka situacija povoljna i sve povoljnija u zadnje vrijeme omogućava nam da se sve mjere koje su stožeri na svim razinama do sada donosili ublažavaju, zaključeno je na sastanku.

Tom prigodom podržana je i inicijativa svih pet stožera da se ugostiteljski objekti, uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera, otvore 11. svibnja.

Inicijativa će se uputiti i Federalnom stožeru civilne zaštite, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

“Stav predsjednika vlada i županijskih stožera, većine gradova i udruga ugostiteljstva je da Federalni stožer, uz strogo poštovanje epidemioloških standarda, omogući rad ovoj grani gospodarstva koja okuplja veliki broj zaposlenih.

Istaknuto je također, u skladu s preporukama s terena, uz obavezno poštivanje struke predstaviti smjernice i za otvaranje autoškola, te drugih ugostiteljsko-uslužnih i trgovačkih djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama potpune zabrane rada”, stoji u priopćenju.

VEZANO

PMP predstavila kandidate za lokalne izbore

urednik

GO SDA: Bošnjaci nakon izbora u Mostaru izloženi pritiscima i prijetnjama

urednik

U Mostaru vjetar lomio grane i “gurao” kontejnere

urednik