BIH

Krpo: Ne mogu prihvatiti da se SKB Mostar odobrava 800 tisuća KM, a Općoj bolnici Konjic i KB dr. Safet Mujić zajedno oko 340 tisuća KM

Zastupnica Narodnog evropskog saveza (NES) u Skupštini HNŽ-a Minela Krpo na sjednici ukazala je na diskriminatornu raspodjelu sredstava za bolničke ustanove u HNŽ, ukazujući na to da SKB Mostar dobiva daleko više novca nego zajedno Opća bolnica Konjic i KB dr. Safet Mujić.

Krpo je postavila zastupničko pitanje: Koliko je Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ bio efikasan u pogledu provedbi 14 preporuka Ureda za reviziju institucija u FBiH nakon izvršene financijske revizije ZZO HNŽ za 2020.? Također, Krpo je na istoj sjednici uputila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Financijskog plana ZZO HNŽ za 2020. godinu. Kako je navela u obrazloženju, povećanje Usluge bolničke zdravstvene zaštite (613 945) u iznosu od 1.130.501 maraka će se transferirati bolnicama aneksima temeljnih ugovora na ime plaćanja bolničkih usluga ‘po učinku’ (u skladu sa AR DRG klasifikaciji).

‘Smatram da iznos od 67.892 maraka nije dovoljan da zadovolji potrebe Opće bolnice Konjic, kao ni da iznos od 271.167 maraka za KB dr. Safet Mujić nije dovoljan za njih. Ne mogu i neću podržati ovakvu odluku gdje se SKB Mostar odobrava skoro 800 tisuća maraka, a Općoj bolnici Konjic i KB dr. Safet Mujić zajedno oko 340 tisuća maraka, to nije dobra praksa, to nije u redu i apeliram da se ovaj iznos prema Općoj bolnici Konjic i KB dr. Safet Mujić promijeni. Također, želim istaći da ovim rebalansom nisu prepoznate potrebe Domova zdravlja u HNŽ’,, navela je Krpo.