BIH

Marić: Prioritet su plan rada Gradskog vijeća, izmjene Statuta i izbor radnih tijela

Mostarci od izabranih očekuju konkretne poteze. Očekuju to i brojni međunarodni dužnosnici, među kojima su OHR, OSCE, Veleposlanstvo SAD-a. Nadaju se da će novo rukovodstvo Mostara djelovati u duhu suradnje. Istom se nada i predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić, presnoi Bljesak.info.

U intervjuu za Federalnu televiziju kaže da mu je žao što je izborni proces potrajao malo duže od planiranog, te da očekuje dobru suradnju s novoizabranim gradonačelnikom Mariom Kordićem.

Puno posla

-Imamo zaista puno posla pa ako oko nekih stvari bude nemoguće postići dogovor koncenzusom onda imamo preći na druge stvari. Mostar je toliko propustio sve ove godine bez Gradskog vijeća tako da ovaj mandat možemo i moramo raditi ubrzano i svakodnevno, kazao je Marić.

Kao prioritete ističe plan rada Gradskog vijeća, izmjene Statuta grada i  izbor radnih tijela.

-Ne trebamo se zalijetati i ne trebamo ništa raditi ishitreno. Mislim da, kad je u pitanju Statut kao najvažniji akt grada Mostara, tu moramo biti obazrivi, moramo sve uočene slabosti u proteklih 16 mjeseci izmijeniti, izjavio je Marić.

MOSTAR, 5. veljače (FENA) – Ivan Zelenika i Salem Marić

O mogućim problemima u funkcioniranju u Gradskom vijeću Marić kaže da ih ne očekuje.

-Ima dovoljno energije i potencijala u ovom Gradskom vijeću i mislim da će sigurno imati jednu veliku i brzu prohodnost u donošenju odluka. Ne očekujem zaista nikakve probleme. Mislim da trebamo krenuti odmah s ovim gorućim problemima kao što je pitanje komunalija, javnih poduzeća, davno su im istekli svi mandati, nemamo nadzornih odbor. Zaista nas veliki posao očekuje, poručuje predsjednik GV mostar.

Žao mu što je propao dogovor s Bh blokom

 Kada je riječ o suradnji s Bh. blokom ističe da im je žao što je to propalo.

-Do samog kraja smo pokušavali na zahtjeve izbornih gubitnika, iako oni sebe nazivaju pobjednicima. Mislim da su oni sami svojim ponašanjem u ovom postizbornom ciklusu tijekom izbora gradonačelnika pokazali svoje pravo lice. Nudili smo razgovore Bh.bloku, oni su nas izbjegavali, nisu uopće htjeli razgovarati da bi na kraju oni ponudili tu famoznu rotaciju gradonačelnika, pa smo i to prihvatili, sve s ciljem da imamo širu koaliciju u gradu Mostaru. Mislim da i sada treba pozivati na široku koaliciju, da grad Mostar treba imati i više od 2/3  većine. Dobro bi bilo kada bi odluke donosili koncenzusom od 34 ili 35 vijećnika, kazao je Marić.

Navodi da se od ideje rotirajućeg gradonačelnika odustalo jer Bh. blok nije bio siguran u svoje vijećnike.

-Pokušali su spasiti Bh. blok, jasno je bilo da nemaju taj uspjeh i onda su morali povuči na ovaj način. Gospođe Čavar i Baralija su se izjasnile suzdržane kako bi spasile obraz Naše stranke. Mislim da njihov obraz, što se tiče Mostara, više ni Neretva ne može oprati, kaže Marić koji ističe da će se zalagati da jednu širu koaliciju i opću prohodnost svih akata koje donosi Gradsko vijeće.

VEZANO

”Dodikova retorika tjera mlade ljude iz BiH”

urednik

Sindikati prosvjeduju u Mostaru, a poslodavci mirno čekaju kraj godine

urednik

Dr. Marijanović: Rano otkrivanje raka dojke spašava život (FOTO)

urednik