BIH

Mjere Kriznog stožera FBiH koje danas ističu bit će produžene

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - U protekla 24 sata imamo deset novih pozitivnih osoba na koronavirus od 557 testiranih. Ukupno do sada u Federaciji BiH bilo je pozitivnih 938 građana, od 19.033 testiranih - kazao je danas u obraćanju medijima pomoćnik federalnog ministra za javno zdravlje i član Kriznog štaba FBiH Goran Čerkez.(Foto Fena/Harun Muminović)

Naredbe koje je Federalni krizni stožer donio 21. prosinca 2020. godine ističu danas, ali će gotovo sigurno biti produžene. Takvu odluku sutra ujutro na sjednici donijet će Federalni krizni stožer, potvrdio je Goran Čerkez, član Kriznog stožera.

Mjere bi trebale biti produžene za 14 dana. Prethodnom naredbom županijskim kriznim stožerima, naloženo je da osiguraju zabranu rada ugostiteljskih objekata i kazina u periodu od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Bilo je ograničeno kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine od 23 sata uvečer do 5 sati ujutru narednog dana.

Podsjećamo i da je bilo obavezno nošenje zaštitne maske kako u zatvorenim javnim prostorima, tako i na otvorenim javnim prostorima.

Prethodnom odlukom produžena je i odredba kojom se “nalaže poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih uposlenika, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2 metra među uposlenima, tako što će reorganizirati radno vrijeme, organizirati rad u smjenama, omogućiti rad od kuće i primijeniti druge načine obavljanja radnih zadataka koji neće ugroziti djelatnosti i radne procese, a omogućit će poštivanje higijensko – epidemioloških mjera”..

VEZANO

Hoće li u ovom tjednu biti otvoreni kafići i vrtići?

urednik

Poznato kada će se otvoriti vrtići!?

urednik

INTERVJU Goran Čerkez: Bezbroj puta ponavljam, daleko je kraj pandemije!

urednik