BIH DNEVNI

MUPRS raspisao potragu za ubojicom Slaviše Ćuluma, pretresi na 13 lokacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) raspisalo je potragu za jednom osobom koja se direktno dovodi u vezu s izvršenjem teškog ubistva Slaviše Ćuluma u petak u Dragočaju kod Banje Luke, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović.

Precizirala je da je jutros pod nadzorom Republičkog javnog tužioca nastavljen uviđaj na mjestu gdje je izvršeno to krivično djelo, a pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS vrše pregled šireg područja.

– U okviru istrage u toku su pretresi na 13 lokacija koje koristi osam osoba na području Banje Luke i Istočnog Sarajeva – naglasila je Miljanović.

Više osoba je privedeno i kriminalistika obrada nad njima je u toku.

Iz MUPRS su sinoć objavili fotografije osoba na motociklu za koje se sumnja da su izvršioci ubistva Slaviše Ćuluma u naselju Dragočaj u Banjoj Luci.

Pozvali su građane da ako su primjetili te dvije osobe i motocikl da svoja saznanja prijave na telefonski broj policije 122.

Video-snimak je izuzet u Dragočaju, gdje je u petak ubijen Ćulum, od ranije poznat kao vođa jedne od kriminalnih grupa. On je osuđivan za više krivičnih djela i prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

Ćulum je ubijen iz zasjede, u automobilu na lokalnom seoskom putu.

Prije deset godina ubijen je njegov brat, Nedeljko Ćulum, u pucnjavi dvije sukobljene kriminalne grupe.

Slaviša Ćulum je prijetio da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata.

VEZANO

Četiri mlade osobe poginule u prometnoj nesreći kod Vinkovaca

urednik

U Mostaru za vikend serija pljački

urednik

UŽAS: Sjekirom ubio oca, sestru, očevu trudnu suprugu i njenu kćerku

urednik