BIH

Naplaćeni prihodi bilježe podbačaj od 20 posto

Proračun FBiH je od 1. siječnja do 31. ožujka 2020. godine ostvario ukupne prihode od 996,3 milijuna KM, što je 20 posto od planiranog. Od toga su porezni prihodi iznosili 871,7 milijuna KM, neporezni 117,4 milijuna KM, te primici od financiranja 7,2 milijuna KM.

Ovo se kaže u izvješću o izvršenju Proraćuna FBiH u prva tri ovogodišnja mjeseca, usvojenom na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH, održanoj u Sarajevu.

Ukoliko plan posmatramo na bazi 1/4, idealno ostvarenje prihoda bi bilo 1.238,4 milijuna KM, što znači da realizacija naplate prihoda za prva tri mjeseca odstupa u odnosu na planiranu dinamiku, te naplaćeni prihodi bilježe podbačaj od 242,2 milijuna KM, što je manje za 20 posto.

 Integriranjem Federalnog zavoda za mirovinsko-invalidsko osiguranje u Proračun došlo je do skoro dvostrukog povećanja Proračuna, tako da se realno ne može izvršiti poređenje ukupnih prihoda u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Ukupno obračunati rashodi i izdaci za prvi kvartal 2020. godine iznose 893,7 milijuna KM, što je 18 posto u odnosu na planirane.

Rashodi i izdaci na gotovinskoj osnovi iznose 642,4 milijuna KM, što je 72 posto ukupno obračunatih rashoda i izdataka u tekućem razdoblju, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH 

VEZANO

Poslodavci na sastanku kod Vlade FBiH: Kada će radnicima biti bolje?

urednik

Porezna rasterećenja poslodavaca i radnika izostaju, ali zato uvelike idu nova zaduženja

urednik

Vlada FBiH utvrdila maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice

urednik