BIH

Nastavlja se sukob u Predsjedništvu BiH, traženo ukidanje PR službe

Predsjedateljica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović pokrenula je inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rekao je savjetnik predsjedatelja Predsjedništva BiH Saša Aulić.

“Bez prethodnog usuglašavanja nije moguće da bilo koji član Predsjedništva iznosi stavove ili informacije u ime institucije Predsjedništva, što je pokušao Denis Bećirović, uzurpirajući ovlasti kako bi skupio jeftin politički poen na temi obrane, “ rekao je Aulić.

Prema njegovim riječima, to što je priopćenje naknadno preimenovano u priopćenje vlade ne znači da pravo na priopćenje nakon sjednice Predsjedništva ima bilo koji ured pojedinačno, pa makar to bio i ured predsjedavajućeg.

“S obzirom na skandalozno ponašanje Ureda ‘bošnjačkog člana’ Predsjedništva, ‘srpski član’ i predsjedavajući pokrenuli su inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, čiji bivši zaposlenici, s ciljem zaštite svojih prava, bili bi raspoređeni na druga radna mjesta u okviru iste ustanove”, kazao je Aulić.

Ocijenio je da je član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda “grubo prekršio dosadašnju praksu prema kojoj priopćenja sa sjednica Predsjedništva i zajedničkih sjednica usklađuju tri ureda”.

“Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, to znači da će ubuduće tri vlade sa iste sjednice ili sjednice slati tri priopćenja”, rekao je Aulić.

Naveo je da je Bosna i Hercegovina zemlja koja počiva na konsenzusu i dogovoru, a ne na “uzurpiranju prava i kršenju procedura, što je praksa koja bi trebala vrijediti i u Predsjedništvu BiH”.