BIH

Novih 14 zaraženih u RS

U Republici Srpskoj u protekla 24 sata testirano je 529 uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 14 osoba.

Do sada je u RS potvrđeno 1.306 slučajeva virusa korona, a oporavilo se 658 osoba. Od posljedica COVID-19 preminule su 93 osobe, potvrđeno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

U protekla 24 sata, testirano je još 26 zdravstvenih radnika iz Banje Luke, Prijedora, Mrkonjić-Grada, Doboja, Istočnog Sarajeva i Bosanskog Broda, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod medicinske sestre iz Prijedora, koja se već nalazi u izolaciji.

Također, testirano je i 17 vaspitača iz vrtića u Srpcu i Tesliću, i 20 osoba iz objekata za izolaciju. Svi rezultati testova na novi virus korona su negativni.

Kada su u pitanju novozaraženi, riječ je o četiri muškarca i deset žena.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Banje Luke, Prijedora i Modriče, dvije osobe su iz Teslića, i po jedna osoba je iz Kozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.

Pet osoba je hospitalizirano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

Ukupno deset osoba nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri navele kontakt sa pozitivnim osobama.

Do sada je u tom bh. entitetu na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirana ukupno 22.491 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 82 pacijenta sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID-19 hospitalizirana su 34 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

Kod tri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 14 osoba sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) su 24 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuta su 53 pacijenata sa COVID-19 oboljenjem, u bolnici Trebinje 14 pacijenata, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru je 18 pacijenata i u Univerzitetskoj bolnici u Foči su tri pacijenata. 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalaze se 142 osobe, 17 je u Studentskom domu u Trebinju, dvije su u Domu učenika u Bijeljini i 24 osobe su u Domu učenika u Doboju.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.861 osoba, a nadzor je završen kod 29.150 osoba.

VEZANO

U Hrvatskoj koronavirusom zaraženo 288 učenika

urednik

Francuska stavlja na tržište aplikaciju ‘StopCOVID’

urednik

Ponovna zaraza koronavirusom dosad potvrđena kod najviše 10 ljudi na svijetu

urednik