BIH

Odluka o uvođenju CTP pravila u objektima na skijalištima

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Županije Sarajevo, zbog uočenih gužvi i nepoštivanja higijensko-epidemioloških mjera u svim zatvorenim objektima na skijalištima Bjelašnica-Igman, donio je Odluku o uvođenju CPT (cijepljen/prebolio/testiran) pravila na ulazima u navedene objekte.

Prema trenutno važećim mjerama Kriznog stožera Federalnog Ministarstva zdravstva, dopušta se organiziranje i većih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom, pod uvjetom da veličina prostora omogućava provedbu higijensko-epidemioloških mjera, ali ne više od 60 osoba u zatvorenom prostoru, odnosno 200 osoba na otvorenom prostoru.

Uvjet je da svi imaju negativan antigenski test, ne stariji od 24 sata ili PCR test, ne stariji od 48 sati, ili potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od 4 mjeseca, ili potvrdu o završenoj cijepljenju (ne stariju od 6 mjeseci nakon druge doze cjepiva, odnosno 9 mjeseci nakon treće doze cjepiva).

Za nadzor provođenja ove odluke zadužuje se Županijska uprava za inspekcijske poslove i MUP Županije Sarajevo, priopćeno je iz Službe za protokol i press Županije Sarajevo.