BIH

Pokreće se inicijativa za smjenu zamjenika ministra u Vijeću ministara

Klub zastupnika Srpske demokratske starnke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) sutra će i formalno predati inicijativu za smjenu zamjenika ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH Siniše Ilića.

-Zamjenik ministra civilnih poslova, u vrijeme zabranjenih okupljanja, okuplja veću grupu, krše policijski sat i propise o obaveznoj fizičkoj distanci i nošenju maski i rukavica, i još sve to drsko prenose preko društvenih mreža – istakla je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a.

Očekuju, kaže, i da reagira MUP Republike Srpske, jer je riječ o krivičnom djelu za koje je Krivičnim zakonikom RS propisana i zatvorska kazna do dvije godine.

-Takvo bahaćenje, ruganje narodu i mjerama za sprečavanje širenja pandemije, zaslužuju svaku vrstu sankcija. Većina građana RS nije svojim roditeljima pokucala na vrata i čestitala Vaskrs, niti ih je vidjela dva mjeseca, poštujući preporuke i mjere i štiteći zdravlje drugih – kazala je Pandurević, priopćeno je iz SDS-a.

Istovremeno, dodaje, Ilić se „ne samo narugao svim građanima RS, poručujući im da za njega ne važe propisi Štaba za vanredne situacije, nego je i ugrozio zdravlje drugih osoba“.

-Da apsurd bude veći, u isto vrijeme njegov partijski šef okrivljuje Federaciju za širenje virusa u RS! – istakla je Pandurević.

Kaže da je, nažalost, trebalo da stavimo maske da bi maske pale. 

-Šta se drugo moglo očekivati kada za zamjenika ministra izaberu čovjeka kojem inspektori Poreske uprave redovno pronalaze aparate za ilegalno klađenje!? – upitala je ona.

Naglasila je i da je pandemija pokazala da je tzv. ”srpska reprezentacija” najveća „srpska bruka i opasnost čak i po zdravlje i živote ljudi“.

-Predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji, kapitenu, još uvijek pokazuju put do kabineta koliko je često na poslu, a pandemiju je prespavao, dok mu drugi članovi srpske reprezentativne bruke prave korona zabave, a bošnjački i hrvatski ministri rade šta hoće – zaključila je Aleksandra Pandurević.

Zamjenik ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Zvorniku Siniša Ilić reagujući na snimak vaskršnjeg slavlja koji se pojavio u javnosti, rekao je da se „radilo o porodičnom slavlju“.

VEZANO

Vijeće ministara BiH imenovalo direktore SIPA-e i RAK-a!

urednik

Vijeće ministara BiH odobrilo privremena otvaranja aerodroma Tuzla

urednik

Otkazana sjednica Vijeća ministara BiH

urednik