BIH DNEVNI

Policija izuzela dokumentaciju o ‘pokretnoj bolnici’

Policija Republike Srpske izuzima određenu dokumentacije iz više institucija i preduzeća u vezi s nabavkom pokretne bolnice u tom bh. entitetu.

Izuzeta dokumentacija će biti dostavljena nadležnom tužilaštvu u RS, potvrđeno je iz entitetske policije.

Spomenute aktivnosti provode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

-Više informacija u ovoj fazi istrage ne možemo iznositi u javnost – istakli su iz MUPRS-a.

Štab za vanredne situacije u RS je 29. maja dao saglasnost za raskidanje ugovora vezanog za nabavku pokretne bolnice, jer dobavljač, preduzeće “Balkan global“, nije ispunilo svoje obaveze.

-Traže i povrat 4,2 miliona KM, koliko je plaćen taj objekat – rekao je tada direktor Instituta za javno zdravstvo u RS Branislav Zeljković.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci precizirao da je zahtjev za raskidaje ugovora zatražio Institut, jer nije dovršena montaža pokretne bolnice.

Iz Vlade RS-a su ranije naveli da je bolnica neophodna za potrebe eventualnog liječenja pacijenata oboljelih od posljedica zaraze virusom korona, a u slučaju da kapaciteti zdravstvenih ustanova ne budu dovoljni.

Prvi dio bolnice je dopremljen 3. aprila, a očekivalo se da u narednih nekoliko dana bolnica bude kompletirana, do čega nije došlo, što je opozicija kritikovala, tražeći odgovornost u ovom slučaju.

VEZANO

Šarović: RS na pragu najveće krize

urednik

U BiH šest osoba preminulo za 24 sata

urednik

Od koronavirusa u BiH za 24 sata preminulo osam osoba

urednik