BIH

Policija objavila inicijale svih osoba s ‘korona-derneka’

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo (MUP ŽS) Mirza Hadžiabdić izjavio je da je policija sinoć u ugostiteljskom objektu na zabavi zatekla 16 osoba kojima će biti izrečene prekršajne sankcije zbog kršenja mjera Federalnog štaba civilne zaštite koje su donesene s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Istakao je da su policijski službenici došli do sazdanja da su još tri osobe prethodno napustile objekt prije dolaska policije te da će također biti kažnjene.

Hadžiabdić je kazao da su na spornoj zabavi prisustvovali osobe inicijala: S. K., M.S., B.M., J.Š., LJ.M., A.A., N.F., Z.B., S.B., H.A., H.V., S.C., H.K., A.K., M.K., A.K., H.B., Š.K. i S.M.A.

Istakao je da je Uprava policije MUP KS opredijeljenja da su svi građani jednaki pred zakonom te da će sve za koje se utvrdi da su bili na zabavi, izreći prekršajne mjere.   

Govoreći o ugostiteljskom objektu, Hadžiabdić je kazao da su policijski službenici sačinili posebnu informaciju koja je proslijeđena Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslova KS na daljnje postupanje.  

Također je naglasio da policija provjerava da li u tom slučaju ima elementa krivičnog djela – ugrožavanja zdravlja ljudi.

Glasnogovornica Tužiteljstva Županije Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da će se, ukoliko bude elemenata krivičnog djela, u slučaj sinoćnjeg okupljanja u ugostiteljskom objektu u Sarajevu uključiti i Tužilaštvo KS, .

– Ukoliko se utvrdi da osim prekršajne, bude i elemenata krivične odgovornosti, uključit će se i Tužiteljstvo – istakla je Bavčić u izjavi medijima.

VEZANO

JASNA PORUKA GRAĐANIMA: Mogu što hoće!

urednik

Specijalci prekinuli ‘korona-party’ na kojem je sudjelovao i državni ministar BiH (VIDEO)

urednik

Zbog mise zabranjen promet i kretanje pješaka u blizini Katedrale zbog mise

urednik