BIH

Produžuju se epidemiološke mjere u Federaciji BiH

Mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa Kriznog štaba FBiH, koje su trenutno na snazi u ovom bh. entitetu bit će produžene i na naredni period, objavio je Klix.ba.Mjere se, kako saznajemo, vjerovatno neće ni ublažavati ni pooštravati, a sve dodatne informacije bit će poznate nakon sjednice Kriznog štaba u ponedjeljak.

Podsjećamo, jedna od mjera je policijski sat na teritoriju čitave FBiH kojim je ograničeno kretanje stanovništva u periodu od 23:00 do 5:00 sati.

Također, ograničena su okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, u otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i obavezno nošenje maski unutra i vani, te držanje distance.

Valja napomenuti da će premijer Federacije BiH Fadil Novalić sutra sazvati sastanak s kantonalnim premijerima i ministrima na kojem će biti analizirane mjere i aktivnosti koje poduzimaju kantonalni organi u vezi sa sprječavanjem širenja koronavirusa.

Na sastanak su pozvani Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica finansija FBiH Jelka Miličević, Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džidić te federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

VEZANO

Zbog ukidanja mjera u SAD-u se očekuje gotovo dvostruko više umrlih od covida-19

urednik

Francuskinja u 105. godini života pobijedila covid-19

urednik

CNN: Svijet više nikad neće biti normalan, prihvatite to

urednik