BIH

Radončić govorio o onima koju koristili pandemiju da se ‘ugrade i utale’

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izrazio je uvjerenje da će u pogledu nabavke respiratora iz Kine pravosudni sistem Bosne i Hercegovine pokazati pravednost, jer smatra da oni koji su iskoristili pandemiju koronavirusa “da se ugrade ili utale” moraju biti kažnjeni.

– Oni žele da rastegnu odgovornost na drugu stranu. Ako ima elemenata krivičnog djela, to se mora drastično kazniti. Ja sam ministar sigurnosti i ne bih bio tu da ne vjerujem u pravosuđe ove zemlje – rekao je Radončić. 

Komentirajući ‘korona zabavu’ u Golf klubu naglasio je da nije u redu da „jedna elitistička grupa pravi partije“ dok „cijela nacija poštuje mjere“.

Na toj zabavi su, kako tvrdi, pojedini ljudi pokazali ili htjeli da pokažu da su iznad društvenih standarda.

– Velika je greška da se u svemu tome našao, naravno, jedan ministar sa nivoa Vijeća ministara BiH Staša Košarac. On je na kraju krajeva sam ponudio ostavku, svjestan šta je uradio, a o tome će odlučiti njegova stranka – poručio je Radončić.

Po njegovim riječima, u narednom periodu potrebno je djelovati na način da sve što nije neophodno da sačeka bolja vremena kako bi se višak novca usmjerio prema privredi i oporavku građana od ekonomske katastrofe.

Kaže da sve javne nabavke treba da stanu, te da se sagledaju ekonomske štete i odrede prioriteti.

VEZANO

Više od četiri milijuna zaraženih

urednik

BLOKIRAN DOLAZAK RUSA U MOSTAR Ruska pomoć sigurnosna prijetnja?

urednik

Od proglašenja pandemije odgovoreno na 13.000 poziva građana

urednik