BIH

SIPA realizirala operativnu akciju kodnog naziva ‘Skuter’

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su realizirali operativnu akciju kodnog naziva “Skuter”. 

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na 11 lokacija u Tuzli, Kalesiji i Zvorniku, te lišili slobode sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo “organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “nedozvoljeni promet akciznih proizvoda”.

Prilikom pretresa, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 16.974 kutije cigareta, oko 27 kilograma rezanog duhana, 11 mobilnih telefona sa pripadajućim SIM karticama, novac u  iznosu  .045 eura i 16.390 konvertibilnih maraka, pištolj, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopćeno je iz SIPA-e.

Operativna akcija “Skuter” realizirana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva BiH, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

U vezi sa realizacijom navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje. 

VEZANO

SIPA izvršila provjeru Selme Cikotića

urednik

Uhićena četvorica osumnjičenih za nedozvoljen promet oružja

urednik

DVOJBA: Solak žrtveni jarac, ili će ‘otkucati’ nalogodavc(e)a udruženoga zločina!

urednik