BIH

Smijenjen slavljenik s ‘korona partya’

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je dužnosti šefa Opće i abdominalne kirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa KS, priopćeno je iz Kabineta generalne direktorice KCUS-a.

Kako je navedeno pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status  u društvu.

KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo tko, neodgovornim  ponašanjem ugrozi dosadašnje izvanredne  rezultate u borbi protiv COVID – 19 koje smo postigli.

Ista mjera – smjena je poduzeta i u slučaju šefice Klinike za gastroenterohepatologiju kao i šefice odjela iste Klinike. Nisu se odgovorno ponijele, nisu nosile propisanu zaštitnu opremu. Nisu provodile mjere kontrole i samokontrole te su ugrozile bolesnike i uposlenike navedene klinike. Kao što je poznato Klinika je bila blokirana više tjedana. Trenutno je u punoj funkciji, navedeno je u priopćenju.

VEZANO

Prazni autobusi vozili kroz Sarajevo

urednik

Ako ne bude poboljšanja za vikend, produžava se lockdown u Sarajevu

urednik

Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo

urednik