BIH

Stanivuković: Očekujem da Dodik bude saslušan

Poslanici opozicije u Republici Srpskoj (RS) podnijet će krivične prijave protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog neovlaštenog prisluškivanja – najavio je danas poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković.

Prijavu će podnijeti, kako je rekao, odmah po ukidanju vanrednog stanja i to ne samo Tužilaštvu RS, nego i Tužilaštvo BiH, a o svemu će obavijestiti i Agenciju za istrage i zaštitu BiH, koje poziva da po službenoj dužnosti pokrenu istragu.

– Ovo je ozbiljno krivično djelo, a sve je javno izrečeno na sjednici Narodne skupštine i na ovoj temi ćemo da istrajemo – rekao je Stanivuković novinarima u Banjoj Luci.

Naveo je i član 155. Krivičnog zakonika RS, kojim je propisana kazna zatvora od pola godine do tri godine za pomenuto krivično djelo.

– Očekujemo da gospodin Dodik dobije poziv i bude saslušan – rekao je Stanivuković.

Dodik je, kaže, sinoć u parlamentu RS rekao da oni prisluškuju opoziciju i da znaju šta rade, a Lukač je klimanjem glave potvrdio Dodikove riječi.

VEZANO

Dodik o opoziciji: Njima je vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović

urednik

Uhićen zbog vrijeđanja Dodika i Lukača

urednik

Spletkarenja i nesnošljivost između Izetbegovića, Dodika i Čovića su dublji problem od proračuna

urednik