BIH

U BiH šest osoba preminulo za 24 sata

Četiri muškarca i dvije žene, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa, preminuli su u protekla 24 sata u u Republici Srpskoj.

Tri muškarca i jedna žena, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa, preminuli su u protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKCRS) u Banjoj Luci. Riječ je o dva pacijenta iz Kozarske Dubice starosti 65 i 74 godine, koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja, saopćeno je danas iz te zdravstvene ustanove. Također, preminuli su sedamdesettrogodišnja pacijentica iz Oštre Luke koja je bolovala od više kroničnih udruženih oboljenja i osamdesetsedmogodišnji pacijent iz Gradiške isto sa hroničnim udruženim oboljenjima.

Osamdesetdvogodišnji pacijent iz Bosanskog Broda kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa, preminuo je u bolnici u Doboju. Iz te zdravstvene ustanove precizirali su da je imao više pridruženih oboljenja. U Službu za infektivne bolesti bolnice u Doboju dopremljen je iz Doma za stare osobe u Derventi.

U trebinjskoj bolnici preminula je starija žena iz Gacka koja je bila zaražena virusom korona. Riječ je o osamdesetdvogodišnjoj ženi, potvrđeno je iz te ustanove. U trebinjskoj bolnici liječena je od 3. svibnja i bila je priključena na respirator. To je drugi smrtni slučaj u istočnoj Hercegovini od virusa korona, od koga je ranije preminuo stariji muškarac iz Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj od posljedica COVID-19 preminulo 50 osoba, od kojih šest tokom današnjeg dana.

VEZANO

Preminuo Prijedorčanin od posljedica koronavirusa

urednik

New York Times na naslovnici objavio imena umrlih od koronavirusa

urednik

Ivancov i dužnosnici RS u Banjoj Luci obilježili Dan pobjede nad fašizmom

urednik