BIH

U RS novih 16 slučajeva koronavirusa

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata izvršeno testiranje 338 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 16 osoba.

Do sada je u tom bh.entitetu potvrđeno 1.145 slučajeva virusa korona, oporavila se 461 osoba, a od posljedica COVID-19 preminulo je 77 pacijenata.

Od novozaraženih deset je muškaraca i šest žena, potvrđeno je danas iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Nevesinja i Gacka, po dvije  iz Banje Luke, Gradiške i Kneževa, i po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kozarske Dubice i Ugljevika.

Ukupno devet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim na koronavirus, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Iz resornog ministarstva napominju da je u okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 sata, testirano još 47 zdravstvenih radnika iz Banje Luke, Prijedora, Gradiške, Gacka, Prnjavora, Kneževa i Istočnog Sarajeva, a pozitivan test na novi virus korona potvrđen je kod jednog zdravstvenog radnika iz Banje Luke.

Također, u posljednja 24 sata testirano je i još 48 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a novi virus korona je potvrđen kod jedne osobe.

U istom periodu testiran je i 41 vaspitač iz dječijih vrtića u Banjoj Luci, Prijedoru, Bosanskom Brodu, Laktašima, Čelincu, Tesliću, Prnjavoru i Novom Gradu i svi nalazi su negativni.

U RS su do sada na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirane ukupno 18.674 osobe.