BIH

Uhićen inspektor GP BiH jer je ‘pomogao’ vratiti oduzeto vozilo

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog koruptivnog kaznenog djela, lišen slobode osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, priopćeno je u ponedjeljak iz Tužiteljstva BiH. Nezakonite radnje za koje se tereti osumnjičeni dokumentirane su provedenim istražnim radnjama.

Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH, na području Velike Kladuše, lišili su slobode osumnjičenog S. S. zaposlenika Granične policije BiH sa činom inspektora. Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela-primanja dara i drugog oblika koristi, iz članka 217. KZ BiH. Prilikom provođenja istrage, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe, kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Nakon prikupljenih dokaza i informacija, navode, poduzete su aktivnosti na lišenju slobode osumnjičenog, koji će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

VEZANO

Srbija i BiH isplatile 3,6 milijuna eura osobama oslobođenim optužbi za ratne zločine

urednik

Pozitivan utjecaj projekta EU4Justice na rad pravosudnih institucija

urednik

Tužiteljstvo BiH izdalo zapovjed za osiguranje lokacije na Rostovu

urednik