BIH DNEVNI

Uhićeni inspektor MUP-a RS-a i bivši savjetnik ministra sigurnosti Bojan Cvijetić

BANJA LUKA, (FENA) – U velikoj akciji “Transporter” koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske u suradnji sa SIPA-om, MUP-om TK i MUP-om KS uhićeno je devet osoba među kojima je i bivši savjetnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića Bojan Cvijetić.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač kazao je kako je uhićen i jedan inspektor MUP-a RS.

– Jutros je uhićen jedan naš inspektor koji je ranije suspendiran. Ono što je još gore, prema nekim informacijama koje imamo, je da neće biti jedini. Mi smo krenuli da ‘čistimo smeće ispred svoga praga’ što se kaže u narodu – rekao je Lukač, javlja N1. 

Pozvao je i druge agencije da učine isto, pogotovo u borbi protiv trgovine narkoticima.

– Svi pripadnici MUP-a koji imaju bilo kakve veze pri pomaganju kriminalcima, saradnji s njima ili na bilo koji način učestvuju u činjenju krivičnih djela bit će uhićeni. Nikome neće biti oprošteno i ništa neće biti prikriveno. Ovim putem im kažem da se pripreme jer ćemo ih otkriti. Najprije želimo čistiti ispred svog praga pa čitavu RS jer moramo da se borimo protiv najtežih krivičnih djela a to je sigurno organizirani kriminal i zloupotreba droga – rekao je Lukač.

Pretresi se vrše na 20 lokacija u Bosni i Hercegovini. Akcija se provodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH.