BIH DNEVNI

Veliko zanimanje za prodaju turističkih vaučera Vlade FBiH, pao i sustav

Na domaćim platformama ‘eKupon’, ‘OdmoriuBiH’ i ‘Citydeal flyfly travel’ je 8. kolovoza krenula prodaja turističkih paketa po umanjenoj cijeni vaučera u iznosu od 200 maraka, koje je osigurala Vlada Federacije ž. Zanimanje je na samome početku bilo toliko da je sustav na Citydealu pao, dok je prodaja turističkih paketa tekla normalno na platformama odmoriubih.ba i eKupon.ba.

– Zamolila bi građane da budu strpljivi jer zaista vlada veliki interes. U ponedjeljak od 09 sati pa dok nam nije pao server, najviše su se prodali obiteljski aranžmani za Ajdinoviće i Reumal Fojnicu. Također, u fokusu su planine Igman, Vlašić i Bjelašnica, kazala je Feni voditeljica prodaje u City Deal Najla Tihak. Na platformi OdmoriuBiH.ba do sada je prodano više od 700 vaučera.

– Dobro smo se pripremili u smislu osiguravanja serverskih kapaciteta i ni u jednom trenutku nije došlo do pada servera, bez obzira na ogromno zanimanje. Građani su najviše zainteresirani za ponude na Igmanu, u Tarčinu, Jajcu, Konjicu, Tuzli i okolini Mostara, rekao je Feni Nedim Lipa uime platforme OdmoriuBiH i dodao da je ukupan broj raspoloživih vaučera 10.000, a svaka od tri odabrane elektronske platforme putem kojih se ovaj program realizira na raspolaganje je dobila 1/3 od ukupnog broja.

Voditeljica prodaje u eKuponu Arijana Čengić Subašić potvrdila je da su otklonjeni problemi koji su se javili u jutarnjim satima na sustavu eKupona, koji je također pao zbog velikog zanimanja građana.

– Ponude su odmah umanjene za vaučere u iznosu od 200 maraka. Molimo korisnike za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju. Veliki broj građana dolazi na naša prodajna mjesta u tržnim centrima, navela je Čengić Subašić.

Uvjeti kupovine su da osoba ima najmanje 18 godina i da ima prebivalište u FBiH ili registrirano prebivalište u Brčko Distriktu BiH, ali i entitetsko državljanstvo FBiH, te da nije ranije kupila ovaj paket u okviru ovog programa na jednoj od tri odabrane platforme.