BIH

Vlada Srpske pomogla obitelji Dodik da kupi traktor

Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a ove godine je izdašno pomoglo obiteljski biznis predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, piše portal CAPITAL.

Naime, spomenuti portal navodi da su poduzeća u vlasništvu Dodikovog sina i brata dobila preko 14 tona regresiranog goriva i oko 90.000 maraka poticaja, među kojima je i podrška za nabavku traktora, saznaje portal CAPITAL. 

Traktor je kupilo poduzeće „Agro Voće„ iz Laktaša koje je u vlasništvu Gorice i Gorana Dodika. Gorica je Miloradova kćerka koja u centru Banjaluke drži restoran „Agape“ koji je također poslovao s Vladom RS-a, dok je Goran njegov brat.

Prema privrednim registrima, na čelu poduzeća koje je u 2018. godini imalo prihode od nepunih milijuna maraka je Pavle Ćorović, Goričin suprug i Dodikov zet, poduzeća koja uspješno surađuju s institucijama Srpske.

Njima je resorno ministarstvo dodijelilo 21.000 maraka za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije, u konkretnom slučaju traktora. Također, 21.060 KM su dobili kao podršku za investicije koje su imali u preradi poljoprivrednih proizvoda.

Za radove u voćnjaku odobreno im je 7.401 litra regresiranog dizel goriva čija je cijena za 0,60 KM po litru jeftinija od onog goriva koje se sipa u automobile. Nešto manje goriva, točnije 6.900 litara je dobio Igor Dodik i njegovo poduzeće „Fruit eco“ iz Gradiške.

Međutim, Igor je dobio 50.000 maraka za podizanje protivgradnih mreža u voćnjaku i jedan je od dva proizvođača koji su dobili maksimalan iznos. Svi ostali su bili daleko ispod po pitanju podrške. Ni njemu poljoprivreda nije jedini izvor prihoda. Kako je prošle godine priznao njegov otac, on je suradnik u firmi „Prointer“, a koja je poznata po tome što svoje reference stiče isključivo kroz poslovanje sa republičkim institucijama, piše portal CAPITAL. 

VEZANO

Grlić Radman uputio dramatično pismo Borrellu

urednik

Dodik javno rekao da prisluškuje američkog veleposlanika

urednik

Dodik i Konaković moraju raščistiti dvojbu, Izborni zakon kroz ustavne promjene ili ne

urednik