BIH

Vulić: Predsjednica SIP-a je snaha kolega iz SDA

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić, poznata po izjavi ‘za mene Milorad Dodik ne da je Tito, on je za mene bog’, danas je na sjednici ovog doma prozvala predsjednicu SIP-a Vanju Bjelicu-Prutinu zbog, kako je rekla, ucjena kod osiguranja pretpostavki za održavanje lokalnih izbora.

-Imamo nesvakidašnju pojavu da jedna nelegalna predsjednica CIK-a ucjenjuje i Vijeće ministara i cijelu BIH. Danas sam sasvim slučajno saznala da je ona i snaha kolega iz SDA, udana je za jednog kolegu. Tako nahije kada dođu u novu porodicu se trude da bude i poslušne i dobre, pa barem joj objasnite da nema pravo da ucjenjuje BiH, rekla je Vulić, prenose portali.
Ona je navela da, kada je riječ o osiguranja novca za provođenje lokalnih izbora, 98 općina i gradova je već osiguralo sredstva za lokalne izbore.
-Sredstva Vijeća ministara će sigurno biti dostupna, ali nisu ni toliko neophodna da se ona tako ponaša, kazala je Vulić, prenosi Klix.
Predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Vanja Bjelica-Prutina 7. svibnja je izjavila da su lokalni izbori raspisani i da bi se trebali održati 4. listopada ako se na vrijeme usvoji proračun u Parlamentarnoj skupštini BiH.
-Poseban osvrt stavljamo na glasanja van BiH. Zbog nedostatka financija i epidemije je uvedena novina. Naime, registracije će se vršiti na osnovu PP1 i PP2 obrazaca. PP2 obrazac je za sada dostupan u elektronskoj formi na stranici CIK-a, rekla je tada Bjelica-Prutina.

VEZANO

INTERVJU Tineke Strik: Dodik i i njegov savez sa Kremljom predstavljaju opasnost za stabilnost EU

urednik

Republika Srpska na rubu kolapsa: Dodik hvata zadnju slamku spasa, ali ta odluka je opasna…

urednik

Dodik ‘srednjim prstom’ pozdravio novinare – u Širokom je od navijača za ‘srednjak’ dobio bocu u glavu (video)

urednik