Vijesti BiH

Brian Aggeler posjetio Mostar

 Šef Misije OESS-a u BiH Brian Aggeler svoju drugu posjetu Mostaru okončao je u petak, 10. veljače, posjetom Sabornoj crkvi Svete Trojice, Koledžu ujedinjenog svijeta (UWC), te otvorenjem izložbe fotografija “Nacionalni spomenici u BiH” u Muzeju Žitomislić.

Tijekom posjete održao je i sastanak s glavnim urednikom Dnevnog lista Dariom Lukićem, na kojem su razgovarali o ključnom značaju istraživačkog novinarstva za zdravo demokratsko društvo, te je tom prilikom ponudio kontinuiranu i punu podršku Misije u prevladavanju izazova prisutnih u sferi slobode medija u BiH, priopćeno je iz Misije OESS-a u BiH.

S predstavnicima UWC-a, organizacije “People in Need”, te Omladinskog kulturnog centra “Abrašević”, Aggeler je razgovarao o inicijativama u oblasti izgradnje mira, obrazovanja i unaprjeđenja kohezije u zajednici, te im zahvalio na neumornom zalaganju za jačanje mira i inkluzivnog društva u Mostaru.

Sa svećenicima Saborne crkve Svete Trojice razgovarao je o nedavnim napadima na ovu crkvu i položaju Srba u Mostaru. Marina Đapić i suradnice iz Udruge “Rezon” Aggelera su povele u obilazak Mostara kroz prizmu djela nastalih na mostarskom Festivalu ulične umjetnosti.

Misija OESS-a u BiH nastavit će podržavati zajednice širom BiH u naporima da zemlju učine boljim mjestom za sve njene građane, priopćili su.