Vijesti BiH

Bunoza razgovarao sa Schmidtom

Ministar pravde BiH Davor Bunoza sastao se u Sarajevu s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom sa kojim je razgovarao o prioritetima u radu Ministarstva pravde BiH. 

Sastanak je bio prigoda za upoznavanje dvojice dužnosnika, razmjenu mišljenja, uspostavu suradnje, te razgovor o aktivnostima koje su pred Ministarstvom pravde BiH u  predstojećem razdoblju.

Schmidt je čestitao Bunozi na imenovanju za ministra i poželio mu uspješan mandat, istaknuvši kako to ministarstvo ima brojne zahtjevne i odgovorne zadaće.

 – Kandidatskim statusom BiH je dobila izvrsnu, rekao bih zlatnu priliku, za približavanje Europskoj uniji. No, taj status donosi i puno obveza koje treba ispuniti, a mi smo spremni u tome vam pomoći – kazao je Schmidt.

Nacrt zakona o sudovima, izmjene i dopune Zakona o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću BiH, Zakon o sukobu interesa, izmjene i dopune Zakona o kaznenom postupku samo su neka od zakonskih rješenja koje u što skorijem vremenu treba rješavati, dok su također razmijenjena i mišljenja u vezi odluka Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu.

Bunoza je zahvalio Schmidtu i cijelom Uredu visokoga predstavnika na dosadašnjem angažmanu i potpori koju Bosna i Hercegovina dobiva na njezinom europskom putu, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.