Vijesti BiH

Dragana Čavka imenovana za pomoćnika Zore Vidović

Dužnosnica Socijalističke partije Dragana Čavka na jučerašnjoj sjednici Vlade RS-a imenovana je za pomoćnika ministra financija za trezor, potvrđeno je za Capital iz više izvora u Vladi RS.

Podsjećamo, njeno imenovanje bilo je na dnevnom redu Vlade RS prije mjesec dana, ali tome se tada usprotivio premijer Radovan Višković.

-Nitko ne zna šta se u međuvremenu promijenilo, ali Čavka je imenovana na funkciju. Mjesto pomoćnika ministra za trezor upražnjeno je, jer je donedavni pomoćnik Zoran Babić napustio funkciju i posvetio se profesorskom poslu, dok je drugi pomoćnik istog imena i prezimena, ali u resoru za računovodstvo i reviziju imenovan za direktora Glavne banke RS Središnje banke BiH, precizira izvor iz Vlade RS.

Dragana Čavka, bivša Ristić bila je pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS, a sa dužnosti je razriješena poslije općih izbora 2018. Neslužbeno, smijenjena je zato što je u izbornoj kampanji za te izbore, iako je bila dužnosnica SP-a, bila na skupovima Stranke za bolju budućnost BiH podržavajući tadašnjeg supruga Admira Čavku koji je bio kandidat te stranke za zastupnika u NSRS.

Širu popularnost stekla je poslije lokalnih izbora 2020. kada je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio optužbe na njen račun da je sklapala ugovore o autorskom djelu i nastupala u javnom poduzeću ‘Akvana’ kao pjevačica benda ‘Čiča Gliša’.

Ona je te optužbe odbacila, a nakon što su objavljeni autorski ugovori sa njenim potpisom, pravdala se tvrdnjama da je u situacijama kada njen tadašnji muž i vođa spomenutog benda Saša Ristić nije bio u prilici da potpiše ugovor za zarađeni honorar, to činila ona, jer je bila takva praksa.

-Ja od toga nisam zaradila ni marke, osim onoga što je moj tadašnji muž dobio od zarađenog honorara. Koliko se sjećam, to su bile novogodišnje ili osmomartovske zabave, kao i zabave za poduzeća pred Novu godinu, naglasila je Čavka.