Vijesti BiH

Helez, Galić i Knežević otputovali u Vatikan

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hrecegovine i ministar obrane Zukan Helez, sa zamjenikom ministra obrane za politiku i planove Slavenom Galićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH za resurse general-bojnikom Gojkom Kneževićem, danas je u službenoj posjeti Svetoj Stolici u Vatikanu.

Ministar Helez, zamjenik ministra Galić i general Knežević će u srijedu, 20. rujna prusustvovati općoj audijenciji, koju će održati papa Franjo.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH će se susresti s papom Franjom i najvišim dužnosnicima Vatikana, ministrom vanjskih poslova i državnim tajnikom Svete Stolice.

Također, izaslanstvo MO i OS BiH će u Rimu službeno posjetiti i NATO koledž za odbranu, koji već više od jednog desetljeća pomaže edukaciju visokih časnika i državnih službenika Bosne i Hercegovine na strateškoj razini.

Na sastancima će se razgovarati o odnosima BiH i Svete Stolice, vjerskom dušobrižništvu u Oružanim snagama BiH, edukaciji stručnih kadrova iz BiH, kao i mogućnostima dalje gradnje međusobnog povjerenja u Europi i regiji zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.