LOKALNO

15 godina od naprasno prekinute mladosti Denisa Mrnjavca

Majka Ana: Tvojim odlaskom, nestala je sva ljepota življenja

Polaganjem cvijeća na tramvajskom stajalištu kod zgrade Veleposlanstva SAD-a u Sarajevu, u ponedjeljak je obilježena je 15. godišnjica stradanja Denisa Mrnjavca, mladića čija je mladost naprasno i prerano ugašena.

Obilježavanju godišnjice Denisove smrti prisustvovali su njegova obitelj, prijatelji, poznanici… Tada 16-godišnjak, Denis Mrnjavac je, podsjetimo, prije 15 godina na jučerašnji dan na povratku iz škole kući pretučen u tramvaju, kojom prilikom su mu nanesene teške tjelesne povrede od kojih je preminuo 6. veljače 2008. godine.

Žalosno je da nitko tada nije stao u Denisovu obranu. Ana Mrnjavac, Denisova mama, s gorčinom je poručila da se, ni 15 godina kasnije,u bh. društvu ništa značajno nije promijenilo te nevina djeca i dalje stradaju.

-Svjedoci smo da se ništa bitno nije promijenilo. Svake godine smo tu, dođu prijatelji, obitelj, škola i to je to. Svaki novi slučaj nanovo me povrijedi. Mislila sam da je moj Denis dovoljna žrtva za svu nevinu djecu, poručila je njegova majka Ana i dodala da je prijedlog o podizanju spomenika za četiri osobe bitne za grad Sarajevo primjer da Denis i dalje živi u sjećanjima.

Denis Mrnjavac je bio učenik drugog razreda Katoličkoga školskog centra u Sarajevu kojeg su 5. veljače 2008. godine, na povratku iz škole, u tramvaju napala tri malodobna delikventa Berin Talić (19), Ademir Lelović (18) i Nermin Sikirca (17). Težina tjelesnih povrede koje su mu tada nanesene bila je takva da je dan kasnije podlegao. Berin Talić je osuđen 2010. godine na 10 godina zatvora, a Ademir Lelović na 15 godina jer su pomagali malodobnom Nerminu Sikiriću u ubiojtvu Denisa Mrnjavca. Sikirić je osuđen na 15 godina zatvora.

Majka Ana je uz Denisovu galeriju fotografija na Facebooku objavila status kojeg je posvetila svom sinu.

-Sine moj, tvojim odlaskom otišlo je i sve ono što je odisalo lijepotom i bezbrižnošću tvoga djetinjstva i odrastanja. Nestao je tvoj svijet mašte: ulice, koje su noću ‘postajale mjesta avanturizma i uličnih utrka’…, parkovi, koji su oživljavali vilama i čarobnjacima, dok je šumama vladalo životinjsko carstvo… Dvorci i utvrde su mjesta vitezova i princeza…”, piše Ana Mrnjavac uz poruku da je odlaskom njenog sina nestala sva ljepota življenja.“Svijet i ljudi postali su obični i svakodnevni, parkovi monotoni, šume nezanimljive, a stari dvorci obične zidine. Tvojim odlaskom nestala je čarolija, srušio se cijeli svijet, jer ti si moj cijeli svijet, sunce mamino jedino, Sine moj, poruka je Denisove majke Ane.