LOKALNO

Blatničke note dobrote ponovno u humanitarnom tonu

Brojni posjetitelji uživali su u još jednom izdanju Blatničkih nota dobrote, koje su nakon dvije godine stanke u Donjoj Blatnici ponovno okupile brojne glazbene zvijezde.

Brojni izvođači

Na početku koncerta sve nazočne, u ime organizatora, pozdravili su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika. Uz uvodne pozdrave načelnik Radišić i župnik Miletić čestitali su organizatorima na organizaciji humanitarnog spektakla, na kojem je nastupilo mnoštvo izvođača. Nažalost, među izvođačima na koncertu, zbog manjih zdravstvenih tegoba, nije bio njegov glavni inicijator Mate Bulić, no vjernim obožavateljima Mate se obratio porukom, nakon koje je pozdravljen gromoglasnim pljeskom. Dugotrajnim pljeskom za nastupe u Blatnici nagrađeni su gosti iznenađenja, popularni Jole i Tiho Orlić, kao i Dražen Zečić, Alen Nižetić, Dalmatino, Tarapana band – Frano Pehar, Đani Stipaničev, Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, Ivana Marić, Jozo Vučić, Dražen Žanko, Pero Pranjković, Antonio Čarapina, Ivica Plivelić – Iva i tamburaši, Zdravko Čurić, Prijatelji iz Udruge Jozo Penava – Vitez, Drvosječe, Ivan Martić Ivica, Perica Strukar, Ivan Knezović Roso, grupa Nešto između, HKUD sv. Marko – Vionica, Broćanski bećari uz pratnju tamburaša iz Šurmanaca, klapa Trebižat i drugi.

Donatorska večera

Uz ovogodišnji koncert održana je donatorska večera na kojoj su se okupila poznata imena iz svijeta glazbe, sporta, kulture, politike i gospodarstva iz BiH, Hrvatske te iz dijaspore, a prikupljena sredstva bit će utrošena na nekoliko humanitarnih projekata. Dio prihoda usmjerit će se za projekt izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju, koji je pokrenula Udruga Susret te za projekt obnove Doma kulture u Blatnici. Također, organizacijski odbor i nakon ovogodišnjeg koncerta nastavit će pomagati humanitarne organizacije, liječenje potrebitih pojedinaca i infrastrukturne projekte u mjestu.

Desete Blatničke note dobrote održane su pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čovića, a među istaknutim sponzorima su i vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadnohercegovačke županije te Općina Čitluk. Tijekom proteklih deset godina Blatničke note dobrote, na čelu s Matom Bulićem, postale su simbol okupljanja ljudi, koje povezuje zajednički cilj – iskazati podršku i pružiti pomoć potrebitima.