LOKALNO

Čović i Bešlić: Potrebno sačuvati svako radno mjesto u Gradu Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović posjetio je u petak Stožer civilne zaštite Grada Mostara gdje je sa zapovjednikom tog stožera i gradonačelnikom Ljubom Bešlićem razgovarao o stanju u Gradu, mjerama koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa, te stanju u zdravstvu, gospodarstvu i funkcioniranju Grada i službi.

 Bešlić je upoznao Čovića s poduzetim mjerama na suzbijanju posljedica koronavirusa, ali i aktivnom zalaganju za boljom zdravstvenom zaštitom i potrebitim mjerama za ekonomsku stabilnost, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 Razgovarano je i o nužnosti osiguravanja dodatnih financijskih sredstava viših razina vlasti pri pomoći i bržem oporavku gospodarstvu, obrtima te svim drugim sektorima izravno pogođenim pandemijom koronavirusa.

 Naglašena je socijalna strana, koja se također ne smije zaboraviti u ovoj situaciji.

 “Potrebno je učiniti sve napore da bi se svako radno mjesto očuvalo, a suradnja s gospodarstvenicima i poduzećima potrebna je kako bi se osigurao njihov brži oporavak i daljnji rad”, istaknuto je na sastanku.

 Također je naglašeno kako je vrijeme za prve korake u smjeru relaksacije mjera što struka treba potvrditi i dati jasne smjernice i za otvaranje djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama zabrane rada.

 Razgovarano je i o drugim važnim temama koje se moraju rješavati na području Grada, uz uključenost i angažiranost Hercegovačko-neretvanske županije i Vlade Federacije BiH.

 Uz predsjednika Čovića, sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, navodi se u priopćenju.

VEZANO

Prosvjed zdravstvenih radnika (VIDEO)

urednik

PRIJETNJA DJECI SVIH UZRASTA: U Mostaru od hripavca umrla dvomjesečna beba

urednik

Novalićeva ‘krnja’ Vlada FBiH opstaje samo zahvaljujući HDZ-u BiH

urednik