LOKALNO

Deveto zasjedanje HNS-a BiH 4. lipnja u Mostaru

MOSTAR, (FENA) – Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održanoj u srijedu u Mostaru dogovoreno je da će se redovito 9. zasjedanje tog sabora održati 4. lipnja u Mostaru.

Na sjednici kojom je predsjedao predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović odlučeno je da će se zasjedanje održati u Sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru, s početkom u 11 sati, priopćio je Ured za informiranje HNS-a BiH.

Također, na sjednici su imenovani odbori za pripremu saborskih dokumenata, tehničku potporu i logistiku, medije i sigurnost.

“Sukladno odredbama Statuta HNS-a pozivaju se sve pravne osobe – političke stranke koje su na lokalnim izborima 2020. godine dobile vijećnike u općinskim ili gradskim vijećima, odnosno članove Skupštine Brčko distrikta, a do sada nisu bile u sustavu HNS, da iskažu interes za članstvom i sudjelovanjem na 9. zasjedanju HNS-a”, navodi se u pozivu.

Nezavisni kandidati se također mogu prijaviti kao izaslanici uz dostavljanje potpisane izjave.

Sve potrebne informacije i dokumenti za prijavu mogu se naći na web stranici Hrvatskog narodnog sabora, navodi se u priopćenju.