LOKALNO

Herceg posjetio OŠ Crnići u Stocu i poželio uspješan početak školske godine

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg obišao je u ponedjeljak OŠ Crnići u općini Stolac gdje je, zajedno s općinskim načelnikom Stjepanom Boškovićem i školskom ravnateljicom Marijom Kulaš, posjetio novi naraštaj prvašića te poželio svim školarcima u HNŽ-u, njihovim roditeljima, kao i djelatnicima u obrazovnom sustavu, sretan i uspješan početak nove školske godine.

“Raduje me vidjeti ovu mladost i ovu nadu. Osobito me raduje što smo uspjeli školsku godinu otpočeti u punom kapacitetu i obveza je sviju nas učiniti maksimum kako bismo ostali raditi u normalnim okvirima, odnosno kako bismo našim učenicima osigurali najbolje moguće uvjete za rad i školovanje. Odgovornim ponašanjem sačuvat ćemo i naše i zdravlje naših obitelji. Od vas, draga djeco, očekujemo marljivost i radost, a od vaših učitelja i nastavnika potpunu posvećenost njihovom časnom pozivu, jer je budućnost svakog društva u obrazovanju i odgoju”, poručio je Herceg, čestitavši školskom rukovodstvu na ozbiljnom pristupu u provedbi protuepidemijskih mjera koje su na snazi.

Načelnik Bošković i ravnateljica Kulaš zahvalili su Hercegu i županijskoj vladi kako na posjetu, tako i na ukupnoj potpori koju pružaju obrazovnom sustavu.

Pored toga, iskoristili su prigodu zajednički razgledati obnovljene prostore OŠ Crnići i školske sportske dvorane u čiju je izgradnju i revitalizaciju, kao i podizanje razine energetske učinkovitosti, Vlada HNŽ-a uložila više od 555.000 maraka.

Nakon Crnića, predsjednik Herceg obići će i OŠ u Ravnom, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.