LOKALNO

‘JER NAS SE TIČE’ traži ‘hitno obustavljanje nelegalnih radova’ na Uborku

Udruženje građana “Jer nas se tiče” uputilo je u utorak zahtjev “za hitno obustavljanje nelegalnih radova” na deponiji Uborak kod Mostara.

Zahtjev je, kako se saznaje, upućen Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i u njemu stoji da su se predstavnici Udruženja danas na licu mjesta na deponiji Uborak uvjerili da su stigle mašine, koje “kopaju i proširuju nelagalnu deponiju”.

z Udruženja tvrde da su tako u toku radovi na deponiji Uborak, “koja nema validnu okolinsku dozvolu niti drugu dokumentaciju i dozvole za rad”.

U zahtjevu od Federalnog ministarstva okoliša i turizma traže da se hitno provede inspekcijski nadzor, te utvrdi ko je izdao nalog za radove “na nelegalnoj deponiji Uborak”, kao i da li se radovi odnose na proširenje deponije ili je u pozadini nešto drugo.

“Također, predlažemo vam da hitno zabranite sve radnje na nelegalnoj deponiji, zbog naprijed navedenih razloga”, stoji uz ostalo u zahtjevu Udruženja “Jer nas se tiče”.

Pažnja javnosti usmjerena na dešavanja u vezi sa koronavirusom pogoduje gradskim vlastima za nastavak nelegalnih radova…

Gepostet von Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" am Dienstag, 12. Mai 2020

VEZANO

Odgovorni smo za promjene na izborima

urednik

‘Provaljena’ predsjednica Zbora: Epidemiološki razlozi važni pred Rektoratom, ali ne i u noćnom klubu?

urednik

Mostar nakon izbora treba radikalne promjene kako bi konačno ‘ušao’ u 21. stoljeće

urednik