LOKALNO

Korona potvrđena kod 24 osobe u RS

U Republici Srpskoj (RS) potvrđeno je prisustvo novog virusa korona kod još 24 osobe, te je ukupan broj zaraženih u tom bh. entitetu povećan na 1.129 – rekao je danas entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Napomenuo je da su u posljednja 24 sata obavljena testirana 735 uzoraka, te da je broj novozraženih 3,2 posto u odnosu na testirane.

Broj oporavljenih od novog virusa korona u tom bh. entitetu je sada 461, a preminule su 74 osobe od posljedica Covida-19.

Testirano je još 80 zdravstvenih radnika Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci, a virus korona potvrđen je kod jednog ljekara te zdravstvene ustanove.

Šeranić kaže da je potvrđen pozitivan test na virus korona i kod jedne osobe iz karantina u Čelincu.

Od ukupnog broja novooboljelih, 10 je iz Banje Luke, po tri su iz Laktaša, Doboja, Bosanskog Broda, po dvije iz Gradiške i Čelinca i jedna s prijavljenim prebivalištem u Driniću.

Riječ je o 12 žena i 12 muškaraca.

-Dvoje zaraženih se liječi u banjalučkoj bolnici – rekao je Šeranić na konferenciji za novinare.

Precizirao je da je devet osoba inficirano iz bliskog kontakta sa zaraženim, dok se ostali nisu mogli izjasniti kako su oboljeli.

Trenutno se u UKC RS liječi 129 osoba s potvrđenim virusom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, a na respiratorima je dvoje oboljelih.

Do sada je u tom bh. entitetu testirano ukupno 18.482 osoba na Covid-19.

VEZANO

U Covid bolnici umrla Mostarka

urednik

Radna mjesta glavna žarišta zaraze koronavirusom u Francuskoj

urednik

U BiH preporučene oštrije mjere

urednik