LOKALNO

Otvoren novi dio dječjeg vrtića u Tomislavgradu

U Tomislavgradu je u srijedu svečano otvoren novi dio dječjega vrtića.

Nove prostorije presijecanjem vrpce otvorili su državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić.

Zahvaljujući ovom projektu svoje mjesto u vrtiću dobilo je još 92 djece, pa sada tu ustanovu ukupno pohađa 196 predškolaca.

Načelnik Buntić podsjetio je kako je ukupna vrijednost projekta 956.000 maraka, a njegovu realizaciju pomogli su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske s 500.000 kuna (oko 125.000 KM), Vlada HBŽ sa 150.000 KM te Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i Grad Biograd na Moru sa po 100.000 kuna (oko 25.000 maraka).

Zvonko Milas obećao je daljnju potporu Republike Hrvatske projektima hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

– Bez obzira kome pripadamo u političkom ili bilo kakvom drugom smislu, nikada ne zaboravimo da pripadamo jednom narodu, da se prepoznajemo po vrijednostima koje nas određuju kao pripadnike hrvatskog naroda i da u tom duhu mislimo na one koje dolaze, na ovu djecu, na one najmlađe na kojima je budućnost, a da budućnost ovdje postoji to sam siguran. Vlada RH bit će uvijek uz vas – poručio je Milas.