LOKALNO

Otvorena nova Osnovna škola ‘Fra Petra Bakule’

U Posušju je u srijedu svečano otvorena suvremena zgrada e Osnovne škole ‘Fra Petra Bakuke’, jednog od ključnih projekata Općine Posušje čija je realizacija dobila i potporu institucija Republike Hrvatske u vidu ulaganja u adaptaciju. Uz kandidatkinju HNS-a BiH za hrvatsku članicu Predsjedništva BiH Borjanu Krišto i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, svečanost je okupila i brojne druge visoke hrvatske dužnosnike iz BiH i iz Hrvatske.

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića bio je aktualni ministar obrazovanja u Vladi Radovan Fuchs, a svečanosti su nazočili i saborska zastupnica i potpredsjednica HDZ-a RH Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas. Ovom je prilikom Krišto navela primjer ovog projekta u Posušju kao strateški ulog za djecu i budućnost.

-Ovaj je projekt bio potreba zbog pozitivnih demografskih trendova koje ostvarujete i služite kao primjer svim drugim sredinama. Na poseban način, ovdje s ovog mjesta, želim podsjetiti i spomenuti na izgradnju športske dvorane koja će biti vaš i naš novi zajednički projekt, najavila je Krišto i poželjela uspješan početak nove školske godine djeci i njihovim roditeljima.