LOKALNO

SDP osudio skrnavljenje spomenika u Stocu

Noćašnje divljanje sljedbenika jednog davno propalog režima po spomeniku Palim borcima NOR-a, odnosno po Spomen obilježju žrtvama fašizma iz 1993. godine, ne predstavlja ništa drugo nego li prijetnju i jasnu poruku najprije stanovnicima Stoca, kao i svim antifašistima, kaže se u priopćenju ŽO SDP HNŽ.

Konačno, smatramo da je krajnje vrijeme da se ovakve i slične poruke nazovu pravim imenom i da zajednički na sve načine dignemo glas i ustanemo protiv neofašizma, koji već nekoliko decenija stanuje ponajprije u Stocu i to, ako ne režiran onda zasigurno dozvoljen od onih koji se vole zvati promicateljima europskih vrijednosti.

S obzirom da se naša vlast nikada ozbiljnije nije pozabavila problemom kojem su skoro svakodnevno izloženi stanovnici Stoca, moramo pronaći snagu i mudrost da se jednom za sva vremena suprotstavimo zlu i konačno zakonski riješimo pitanje konstantnog divljanja fašističkih hordi.

Na kraju, ako vlast nema politički kapacitet i volju da zakonski uredi ovu oblast i na taj način spriječi ovakva devijantna ponašanja, moramo pronaći neki drugi odgovor i pozvati sve antifašiste da konačno ustanemo protiv svih oblika ispoljavanja fašizma, naglašava se iz ŽO SDP HNŽ.

VEZANO

U GRUDAMA PRIJETILI OPĆINSKOM VIJEĆNIKU Vlado Rašić: Obećavam da me ušutkati neće nitko!

urednik

OPORBA PORUČUJE: Nećemo sjediti skrštenih ruku!

urednik

Stolac: Raskršće civilizacija prilika za kulturni turizam

urednik