LOKALNO

Steve i Louise Bubalo svečano otvorili Zavičajni dom na Starom Hardomilju

Riječ je o bivšoj zgradi područne škole na Hardomilju, koja je, preseljenjem mještana s brda u područje uz rijeku Trebižat, zatvorila svoja vrata, a krajem prošlog stoljeća pretvorena je u Zavičajni dom. Ove godine je, pak, u potpunosti obnovljena i privedena svrsi te će i dalje služiti na radost svim mještanima.

Zahvala mještana

Bila je to prigoda da se pred obnovljenim Zavičajnim domom okupe brojni Hardomiljčani i njihovi prijatelji, kako bi zahvalili svom dobročinitelju za sve dosadašnje donacije te da mu u ime Grada Ljubuškog i mještana uruče prigodne poklone.

Dom je blagoslovio humački gvardijan fra Dario Dodig, a u ime MZ Hardomilje prigodnim riječima zahvale obratio se predsjednik Frano Rupčić. Večer je dodatno upotpunjena glazbenim izvedbama klape Benedictus, a posebno rođendansko iznenađenje za Stevea Bubala pripremile su Dream team Babe i prijatelji.

American Dream

– Moj život je toliko kompliciran i zanimljiv da bi čovjek volio i želio živjeti 200 godina. Počeo sam snimati film o sebi ‘American Dream’ (Američki san) da moja unučad i praunučad vide i znaju što sam sve prošao, kako sam se borio za život i išao naprijed. Život prolazi i treba iza sebe ostaviti neko sjećanje, poručio je Steve koji je ovom događaju nazočio uz svoju suprugu Louise.

Osim što pomaže rodnom kraju, Steve Bubalo, između ostalog, redovito daje priloge humanitarnim zakladama, crkvi, a pomaže i darovitim studentima. Drago mu je bilo među uzvanicima vidjeti i pozdraviti prijatelja Božu Skoku čije je školovanje podupirala njegova zaklada.