IZBOR UREDNIKA LOKALNO

TESTOVI DVA PUTA BILI NEGATIVNI: Korona odnijela još jedan život u mostarskoj bolnici

U Covid bolnici u Mostaru u srijedu je preminula 66-godišnja žena iz Konjica.

Iz Kriznog stožera  HNŽ-a naveli su kako se smrtni slučaj u Covid-bolnici dogodio tokom protekle noći.Radi se o supruzi direktora konjičke tvrtke Igman Đahida Muratbegovića. I sam Muratrbegović bio je zaražen koronom, ali se oporavio.

Testovi bili negativni

”Prema informacijama iz Covid-bolnice, sinoć je preminula bolesnica s više komorbiditeta rođena 1954. iz Konjica, koja je hospitalizirana od 23. ožujka. Zbog težine kliničke slike zahtijevala je mjere intenzivnog liječenja i mehaničke ventilacije, a 14 dana poslije je učinjena i traheotomija.

Bolesnica je prethodnih dana bila stabilna, ali je oko 22 sata, naglo došlo do ireverzibilnog respiratornog urušavanja te je, i pored provedenih mjera reanimacije i intenzivnog liječenja, preminula. Bolesnica je imala kliničke, epidemiološke i radiološke karakteristike Covid-bolesnika”, priopćili su iz Kriznog stožera HNŽ-a.

Šef odjela anesteziologije Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Zoran Karlović izjavio je kako se smrt dogodila prošle noći u dva sata, u respiracijskom centru bolnice.

Pacijentica (66) je dva puta bila testirana na koronavirus i oba puta je bila negativna, ali je prisustvo koronavirusa ustanovljeno kliničkom slikom.

”Ona je u respiracijskom centru od 22. ožujka. Radiološki nalaz pluća i klinička slika pokazali su da je pacijentica pozitivna na COVID-19. Ona je umrla od posljedica ovoga oboljenja”, naglasio je Karlović.

248 pozitivnih

Iz Kriznog stožera naveli su da se u bolnici trenutno liječi 20 bolesnika te da su tri na respiratoru i izrazito teškog kliničkog stanja, a tri na potpornoj terapiji kisikom. Ostali bolesnici su stabilno bez pogoršanja. Jedan bolesnik otpušten je na kućno liječenje.

U HNK je do sada 248 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a zabilježeno je 12 smrtnih slučajeva.

VEZANO

U Mostaru gradska vlast sadi cvijeće (FOTO)

urednik

Zašto u ‘antifašističkom’ Sarajevu šetamo ‘ustaškim ulicama’?

urednik

U Mostaru preminuo muškarac, u Banja Luci trojica

urednik