DNEVNI LOKALNO

U Mostaru traže da se kafići otvore u ponedjeljak

Udruga ugostitelja grada Mostara uputila je zamolbu Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) da im dopusti rad najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja.

“Primorani smo na ovaj način reagirati na vijest da ovo ministarstvo ne namjerava dopustiti rad ugostiteljskih objekata u Mostaru i cijeloj HNŽ-u prije 28. svibnja, ne navodeći uvjerljive razloge za tu odluku koja je sve članove Udruge i korisnike naših usluga bacila u dodatni očaj i beznađe. Bez prihoda smo, a tisuće konobara, kuhara i ostalog osoblja vezanog uz našu djelatnost nije u prilici zaraditi kruh za sebe i članove svojih obitelji”, ističu iz Udruge ugostitelja.

Od županijskih vlasti traži se da preispita svoju odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata te da im se dopusti rad od 11. svibnja, kako je učinjeno u Srbiji i Hrvatskoj ili u Republici Srpskoj.

“Smeta nas činjenica da je Ministarstvo izdvojilo našu djelatnost u situaciji u kojoj je već danima pa i tjednima vidljivo kako se ljudi okupljaju po javnim prostorima s papirnim i plastičnim šalicama kave kupljenim po kioscima, benzinskim crpkama ili čudnim šalterima, a koji su se preko noći pojavili samo za ovu priliku”, navode mostarski ugostitelji.

Dodaju kako pozdravljaju omogućivanje rada nekim drugim obrtničkim i uslužnim djelatnostima, ali zahtijevaju da se ne zaboravi na ugostiteljsku djelatnost te da ju se ne diskriminira.

“Svi mi pripravni smo poštivati propisane mjere ponašanja i zaštite osoblja i gostiju u vrijeme trajanja epidemije koronavirusa u našem gradu, županiji, zemlji i cijelom svijetu”, stoji u priopćenju Udruge ugostitelja grada Mostara.

VEZANO

U Mostaru održan memorijalni karate turnir u znak sjećanja na Harisa Čamparu

urednik

Brojne zakonske prepreke za eksproprijaciju zemlje južno od Mostara

urednik

Mostar: Obrtnici traže pomoć Grada

urednik