LOKALNO

U USŽ novi smrtni slučaj od koronavirusa

Članovi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Unsko-sanske županije (USŽ) potvrdili su osmi smrtni slučaj povezan sa oboljenjem COVID-19 u tom kantonu. Radi se o šezdesettrogodišnjoj ženi iz Cazina sa kroničnim oboljenjima, koja je već određeno vrijeme bila u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

Potvrđena su i tri nova pozitivna slučaja na koronavirus u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Jučer je u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslano 175 uzoraka za testiranje na koronavirus i obaviješteni smo o tri pozitivna testa. Sve tri osobe su iz Bosanskog Petrovca – izjavila je ministrica zdravstva USŽ Nermina Ćemalović.

Iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo objavljeno je kako je do sada testirano 2.726 građana županije.

– Ukupno je bilo 106 pozitivnih rezultata, a trenutno imamo 42 oboljele osobe. Uspješno je izliječeno 56 građana, dok, nažalost, sada imamo osam smrtnih slučajeva povezanih sa oboljenjem COVID-19.  Aktivno je 10 klastera, među kojima je i novoregistrirani u Bosanskom Petrovcu -ističu i su iz Zavoda za javno zdravstvo USK.

U izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću trenutno su hospitaliziriana četiri pacijenta.

VEZANO

EU platio 336 milijuna eura za cjepivo protiv covida-19

urednik

Republika Srpska planira nabaviti milijun ruskih vakcina protiv koronavirusa

urednik

Za izbjegavanje novog lockdowna mora se ispuniti ovih 5 kriterija

urednik