LOKALNO

Udruge prikupljaju informatičku opremu za online nastavu

Institut za razvoj mladih Kult zajedno s desetak partnera pokrenuo je inicijativu “Daruj opremu za online nastavu”, koja se trenutno provodi u 21 gradu na području Federacije BiH, a cilj je prikupljanje informatičke opreme koja se daruje obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Toj inicijativi priključila se i Udruga “Pravi put” iz Gruda, a po riječima mentorica za poslovne komunikacije te udruge Dijana Alpeza, veliki broj građana odazvao se i donira informatičku opremu.

– Nakon proglašenja pandemije i početka online nastave, dobili smo informaciju ne samo s područja općine Grude, već i iz drugih općina u Hercegovini, kako neki učenici nemaju uvjete za praćenje tog vida nastave – kazala je mentorica za poslovne komunikacije Udruge “Pravi Put” Dijana Alpeza.

Do sad je prikupljeno 18 informatičkih uređaja, tableta, mobitela, laptopa, stolnih računala, monitora, printera i slično.

– Dio opreme za praćenje online nastave već smo podijeli. Donacije još uvijek pristižu, a određenu robu pregledavamo, nadograđujemo i instaliramo potrebne programe – istaknula je Alpeza, dodavši kako je veliki broj djece bez informatičke opreme te da je svaka donacija vrijedna.

Donirana oprema treba ispunjavati minimalne tehničke uvjet za praćenje online nastave računari i laptopi sa najmanje 3 GB RAM-a (preporučeno 4 GB), Windows 7 (preporučeno Windows 10), starost računara ili laptopa do 7 godina i da posjeduje mogućnost reproduciranja multimedijalnog sadržaja s Interneta.

Svi donatori trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i biti svjesni da se oprema poklanja obiteljima u potrebi te da neće biti vraćena nakon završetka pandemije koronavirusa ili prestanka odvijanja online nastave.

Akcija prikupljanja opreme trajat će do daljnjeg, a dodatne informacije mogu se pronaći na web stranici www.mladi.org i Facebook stranici VIDEO

Inače, Udruga “Pravi put” nevladina je i neprofitna organizacija koju čine iskusni i vješti pojedinci, s različitim profesionalnim i obrazovnim pozadinama.

Udruga je osnovana početkom 2015 . godine s ciljem poboljšanja gospodarskih prilika Bosne i Hercegovine, kroz suradnju i tehničku podršku predstavnicima relevantnih razina vlasti, uključujući i predstavnike civilnog društva, kao i privatnog sektora, a krajnji cilj je uspostava dugotrajnih i kvalitetnih partnerstava koji će stvoriti plodno tlo za generiranje različitih biznis ideja i projekata, kako u bližoj, tako i daljoj budućnosti.

VEZANO

Svadbeno slavlje u Grudama ‘kumovalo’ skoku broja zaraženih ali i strožijim mjerama

urednik

Grude: Ćorluka otvara najmoderniju tvornicu kartonske ambalaže u regiji

urednik

SVOJIM POZITIVNIM PRIMJEROM POTIČU DRUGE NA RAD

urednik