LOKALNO

Vicepostulatura Široki Brijeg: Prestanite nasrtati na misu za žrtve Križnog puta

17.05.2014., Bleiburg, Austrija - Komemoracija na Bleiburskome polju povodom 69. godisnjice Bleiburske tragedije..Photo: Marko Prpic/PIXSELL

 Iz Vicepostulature Postupak mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” pozvali su sve one koji ovih dana totalitarnom sviješću, iz raznih ishodišta, nasrću na misu zadušnicu u sarajevskoj katedrali za žrtve Križnog puta i druge žrtve iz tih vremena te na samog kardinala Vinka Puljića kao predvoditelja misnog slavlja, da s tim prestanu.

“Budite dio demokratskog svijeta, a ne dio totalitarnih poredaka i totalitarne svijesti kakve nalazimo u Sjevernoj Koreji, Kini, Novom svjetskom poretku. Samo će nas istina osloboditi i pomoći nam živjeti u miru sa svima, bez obzira na vjeru, rasu, spol. A misa i molitva općenito uvijek je bila i bit će put prema toj istini”, poručili su iz Vicepostupostulature.

U priopćenju Vicepostulatore navode kako su u Drugom svjetskom ratu i poraću partizani i jugokomunisti ubili su više od 500 pripadnika crkvene hijerarhije, među njima i 66 hercegovačkih franjevaca, napominjući kako nije čudno da Katolička Crkva i hrvatski puk neprestano mole za njih.

Ubojstva civila, među kojima žena i djece, te vojnika su, dodaju, nažalost još uvijek brojčano prilično nepoznata, a po ozbiljnim povjesničarima radi se o stotinama tisuća. Samo iz Hercegovine ubijeno ih je oko 20.000 ili svaki 10.

VEZANO

Novalić razgovarao s kardinalom Puljićem

urednik

Kardinal Vinko Puljić primio zamjenika gradonačelnika Sarajeva

urednik

Predstavljen zbornik ‘Vrhbosanska mjesna Crkva i njezin kardinal’

urednik