LOKALNO

ŽZH objavljuje javni poziv za subvencioniranje plaća u privatnom sektoru

 U Županiji Zapadnohercegovačkoj (ŽZH) od četvrtka kreće primjena Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva ove županije u četvrtak ujutro će biti objavljen javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine. Pravo korištenja ovih financijskih sredstava imaju pravne i fizičke osobe kojima je mjerama Stožera Civilne zaštite ŽZH onemogućen rad u proteklom periodu, a zadržali su radnike.

Kako bi ostvarili pravo na financijska sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine trebaju dostaviti uredno popunjen Zahtjev u utvrđenom roku, biti registrirani u ŽZH (sa sjedištem u Županiji za zaposlenike koji su prijavljeni s mjestom rada na području Županije i poslovne jedinice drugih subjekata za zaposlenike koji su prijavljeni s mjestom rada na području Županije), te dostaviti Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta sa šifrom djelatnosti pravnih i fizičkih osoba prema vrsti djelatnosti i uvjetima koji su pobrojani na listi u prilogu Javnog poziva.

Natječaj ostaje otvoren deset dana, a svi korisnici poticaja razvoja gospodarstva u ŽZH obvezni su sredstva koristiti namjenski i dostaviti Ministarstvu izvješće o utrošku sredstava s dokumentacijom na propisanom Obrascu najkasnije u roku do 8 dana od dana uplate sredstava.

Prema riječima dopredsjednika Vlade i ministra financija ŽZH Tonija Kraljevića sredstva za isplatu su osigurana u županijskom proračunu, te će se s isplatom krenuti odmah po završetku zaprimanja prijava.

Vlada ŽZH je prva u Federaciji BiH Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa donijela mjere za pomoć gospodarstvenicima i očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru.

VEZANO

VIŠE OD TRI MILIJNA MARAKA: ŽZH isplatila sudske presude

urednik

Razmatrani prioriteti razvojnih mjera za sedmogodišnje razdoblje ZHŽ-a

urednik

NE ŽELIMO DA NAŠA DJECA ODRASTAJU KAO DRESIRANI ROBOTI! ŽELIMO NORMALNU NASTAVU!

urednik