LOKALNO

ZZO HNŽ: Cijena premije osiguranja za 2021. godinu ostaje 20 maraka

 Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u petak usvojilo je Odluku o visini premije osiguranja za 2021. godinu te Odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora i sporazuma o pružanju zdravstvene zaštite osiguranim osobama Zavoda izvan HNŽ-a za 2021. godinu.

Prema usvojenoj Odluci o visini premije osiguranja, Upravno vijeće Zavoda odlučilo je kako će cijena premije osiguranja, kao i ranijih godina, iznositi 20 maraka za sve osiguranike koji sukladno odluci Skupštine HNŽ-a podliježu plaćanju participacije za pružene usluge zdravstvene zaštite, a vrijeme predviđeno za redovitu distribuciju premija osiguranja je od 1. prosinca 2020. godine do 28. veljače 2021. godine.

Upravno vijeće Zavoda usvojilo je i Odluku o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora i sporazuma o pružanju zdravstvene zaštite osiguranim osobama Zavoda izvan HNŽ/K za 2021. godinu za slučajeve kada se u postupku ispitivanja i liječenja, a s obzirom na medicinske indikacije utvrdi kako je osiguranoj osobi neophodno pružanje najsloženijih oblika zdravstvene zaštite iz određenih specijalističkih djelatnosti, odnosno pružanje zdravstvenih usluga specijalističko-konzultativne ili bolničke zdravstvene zaštite koji se ne mogu osigurati u ugovornim zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću ZZO HNŽ-a.

VEZANO

HNŽ: HDZ-u BiH 5 načelničkih mjesta, SDA, HDZ-u 1990 i SDP-u po jedno

urednik

KAKO ĆE IZGLEDATI NOVA ŠKOLSKA GODINA: Nova pravila za učenike i prosvjetare

urednik

HNŽ preuzima kamate na kredite Razvojne banke FBiH

urednik