Vijesti BiH

Ministar Šarec zahvalio za pomoć iz BiH nakon katastrofalnih poplava u Sloveniji

Ministar obrane Republike Slovenije Marjan Šarec uputio je pismo ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću i uime žitelja Slovenije zahvalio za pomoć iz BiH nakon nedavnih katastrofalnih poplava u Sloveniji. Šarec je naveo da je bIh brzim odgovorom na tragični događaj i značajnom pomoći dala veliki udio u mozaiku zajedničkih napora na sanaciji posljedica najobimnijih poplava u povijestiSlovenije i ublažavanju patnji žitelja pogođenih poplavama.

‘Takav konkretan izraz solidarnosti je neprocjenjiv. Brza reakcija, poznavanje strategije spašavanja, stručni i posvećeni timovi preuzimaju najvažniju ulogu u takvim okolnostima i ključ su uspješnih intervencija. Izvanredna organiziranost, profesionalnost i nesebično djelovanje inženjerskih jedinica i rukovatelja teškom mehanizacijom bili su od velike pomoći žiteljima pogođenima poplavama, kako u transportu svakodnevnih potrepština do pogođenih područja, tako i u uređenju vodotokova’, naveo je Šarec.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, putem Mehanizma Europske unije za civilnu zaštitu, u humanoj misiji pomoći građanima prijateljske Slovenije sudjelovali su timovi Federalne uprave civilne zaštite FBiH i Republičke uprave civilne zaštite RS sa šest bagera, kamionima i ljudstvom.