Vijesti BiH

Put do globalnog uspjeha

Prvi Globalsoft Code camp, koji je počeo 3. travnja ove godine, došao je do svog kraja. Nakon dva mjeseca obuke, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa poslom Web Developera.

Polaznici su bili podijeljeni u tri grupe: dvije Basic i jednu Advanced grupu. Basic grupa je prilagođena za potpune početnike a cilj je bio da polaznici na kraju Codecampa mogu samostalno napraviti jednostavnu web aplikaciju sa svim njenim bazičnim stavkama.

Advanced grupa je zahtijevala predznanje i oni su detaljnije bili obučavani u razvoju web aplikacija i poslu developera. Grupe su imale priliku, pod mentorstvom developera Ante i Josipa, da se upuste i u Frontend a i Backend razvoj softvera. Tko zna, možda su se i neki budući Globalsoft uposlenici nalazili među njima ali zasigurno svi su izašli bogatiji za nove vještine u ovoj, svakodnevno rastućoj struci.

Polaznici pokazali oduševljenje

Nakon završetka edukacije, polaznici su sudjelovali u kratkoj anketi gdje su ocjenama od jedan do pet mogli ocijeniti neke aspekte Codecampa koje su im se dojmile ili nisu dojmile.

Pa tako, što se tiče Basic grupa – polaznici se nisu ustručavali da visoko ocjene svoje vrijeme na Globalsoft Codecampu! Basic grupa, koja je brojala dvadeset osam učesnika, dala je prosječnu ocjenu pet za sve aspekte Codecampa koje su uključivale: Razinu i jasnoću sadržaja radionice, zanimljivost sadržaja, atmosferu, organizaciju, strukturu i raspored izvođenja… Advanced grupa je čak bila još jasnija!

Tu je većina kategorija imala skoro sve najviše ocjene. Polaznici su iza sebe također ostavili konstruktivne komentare koji će pomoći predavačima da buduće Codecampova učine još kvalitetnijem – uz to su dali do znanja da će Globalsoft i Globalsoft codecamp preporučiti svojim prijateljima.

MN: Planovi za budućnost

Domaćini su zadovoljni kako je prošao prvi Globalsoft Codecamp ali se ne planiraju zaustaviti na tome! Veliki planovi su tu kako bi ovaj Codecamp postao prepoznatljiv širom Bosne i Hercegovine kako po imenu tako i po kvaliteti.

U toku su velike promjene centralnog ureda u Širokom Brijegu gdje će jedan totalno novi prostor biti spreman u jesen 2023. isključivo za nove polaznike Globalsoftovog Codecampa a također će se postaviti uposlenik kojem će glavni posao biti rad s polaznicima Codecampa. Ovakvo mentorstvo i odlučnost da se znanje širi potpuno besplatno mladima u BiH je sigurno unikatno i rado viđena novost.

Osim planova u Širokom Brijegu, Globalsoft je trenutno u fazi rješavanja prostornih i infrastrukturnih pitanja u Mostaru kako bi Globalsoft Codecamp i tu zaživio i sigurno pomogao mladim programerima gdje će im biti predstavljeni pravi problemi na koje mogu naići na svojim budućim poslovnim pozicijama.

Globalsoft na Mostar gleda kao studentsko središte pa tako želi svojim Codecampovima privući studente Fakulteta Strojarstva, Računarstva i Eleketrotehnike i Fakulteta informacijskih tehnologija ali i ostalih fakulteta.

Inicijativa Globalsof tada prenose znanje na mlade je jedan od boljih primjera kako u Bosni i Hercegovini ipak možemo naići na priče koje za cilj imaju da stvore mlade obrazovane ljude koje će biti dobrobit čitavom društvu.